blog_image

Bilpolering - Sådan gør du!

Er du heller ikke helt sikker på en bilpolering? Fortvivl ej – Vi har samlet alt, hvad du skal vide inden, under og efter din første polering. I denne blogpost finder du alle svarene.

Estimeret læsetid: 7 minutter

Sådan vasker du bil selv: Trin for trin

Når du står og skal til at vaske din bil, så spørger du sikkert dig selv: ‘Laver jeg nu ridser, hvis jeg selv vasker bil?’.  Det er ikke blot en nem måde du kan spare penge på, men det også en meget simpel proces. Det vil ikke tage mere end 1-2 timer af din formiddag eller eftermiddag. Det hele kommer selvfølgelig an på, hvor stor og beskidt din bil er.

Du skal være forberedt på at blive en smule beskidt, og der også en chance for at blive lidt våd. Derudover kan du bare være rolig, du kommer ikke til at lave ridser, når du følger vores guide.

Poleringscreme og poleringsmaskine

Trin 1: De vigtigste redskaber til din bilvask

Du skal bruge følgende redskaber:
- Vand og vandslange
- 1 spand med sæbevand til overfladerne på din bil
- 1 spand med sæbevand til dine dæk
- 1 spand med almindelig vand, hvis du ikke har en vandslange inden for rækkevidde
- 2 store svamp
- 2-3 mikrofiber klude
- En børste til dine dæk
- Et HELT rent håndklæde

Du bør købe svampe, sæbe, klude og børster der egner sig til bilvask og redskaberne kan du roligt købe hos dine lokale bilforhandler.

Trin 2: Vask, vask og vask

Start din bilvask med at bruge din vandslange med et lavt tryk for at blødgøre snavset på bilen. Lygterne og fælgene på din bil er oftest de mest beskidte, så vær gerne ekstra opmærksom på dem.
Det er vigtigt, at du ikke bruger et højtvandtryk, da det kan give buler og ridser.

Efter du har blødgjort alt snavset på bilen, så begynd altid at skrubbe de mest beskidte dele først. Så tag en af dine spande med sæbevand og en svamp og skrub løs på for- og baglygter samt alle fælgene.

Nu kan du roligt starte på at skrubbe resten af bilen – start oppefra. Husk at skifte sæbevand og svamp, da der kan være snavs og småsten i dit allerede brugte sæbevand, der kan give ridser. Derefter bør du færdiggøre en sektion af bilen ad gangen og skyld efter med almindelig vand fra din vandslange eller spand.

Hvis din bil er meget beskidt, så bør du undgå at skrubbe alt for hårdt og skyl gerne efter med vandslangen endnu gang for at være sikker på, at alt mudder og snavs fjernes. Skift sæbevand og skrub forsigtigt igen.

Step 3: Skyl og tør efter

Du har nu givet bilen en ordentlig skrubbetur med sæbevand og skal nu til at gøre den helt klar.

Skyl nu hele bilen efter endnu gang med almindelig vand – både lygter, fælge og resten af din bil. Det er vigtigt at holde bilen våd hele tiden under bilvasken, så undgår du mærkelige pletter og skjolder efter sæbevandet.

Og ligesom, at du skulle færdiggøre en sektion ad gangen, så gør dette sig også gældende i denne her del af din bilvask.

Til sidst skal du skylle hver sektion af igen og tørre af med din klud/håndklæde.

Din bil er nu skinnende ren og klar til en bilpolering.

Bilpolering: En guide på 3 trin

Efter du har rengjort din bil til perfektion og har ladet den tørre, så er du nu klar til at polere den. Du behøver ikke en maskine til at polere bilen med, det kan du sagtens gøre med manuel kraft.

Poleringscreme og poleringsmaskine

Trin 1: Valg af poleringscreme

Det første valg, du skal tage, er hvilken poleringscreme, du vil bruge. Slibeevnen i de forskellige polercremer varierer nemlig fra creme til creme.

Påfør nu din valgte polercreme og du er nu klar til at polere bilen.

Trin 2: Grundpolering

Grundpoleringen skal du lave, fordi den fjerner gamle rester fra voks og små ridser fra tidligere.

Beslutter du dig for at bruge en maskine til polering, skal du være meget opmærksom på at have en rolig og fast hånd. Med andre ord skal du ikke begynde med at sætte maskinen på max hastighed og fokuser desuden på at holde maskinen lige. Hvis du ikke stoler på at kunne holde maskinen i ro så vælg at polere med håndkraft.

For at undgå din poleringsmaskine laver varme mærker på din bil, så anbefales det, at puden skal være fugtig. Derfor bør du have en spand med rent vand indenfor rækkevidde eller en vandslange til at vride puden op med.

Trin 3: Tørring

Inden du begynder at give din bil en voksbehandling, bør du gerne tørre din bil efter med en mikrofiber klud. På denne måde sikrer du dig, at bilen er fri for malingrester og støv fra poleringen.

Du er nu klar til at voksbehandle.

Bedste voks til din bil

Det er for din bils bedste, at du polerer den med voks. Det vil nemlig forhindre, at din bil begynder at ruste og beskytter også malingen.

Her er nogle forskellige faktorer, du skal have med i dine overvejelser, når du vælger voks til din bil.

Den første faktor, du skal være opmærksom på, er om der er nogle kemikalier, der er skadelige for din bil. Du er selvfølgelig ikke interesseret i, at den voks, du bruger, gør mere skade end gavn.

En anden faktor, du skal tage stilling til, er hvor hård en voks du skal bruge. Det betyder meget, om du har en splinterny bil eller en gammel model. Har du et ældre køretøj, vil en god tommelfingerregel altid være at vælge en mere blød voks.

Som udgangspunkt er de to faktorer uden tvivl de vigtigste for valget af voks til din bil. Selvfølgelig har bilvoks også mange andre egenskaber, som du skal være opmærksom på.

Hvilken glans passer bedst til din bil? Hvor lang er hærdningstiden? Nogle vokse vil også kunne beskytte mod UV-stråler, der er skadelige for din bil.

Du skal have alle disse faktorer med i dine overvejelser, hvis du vil vælge den bedste voks til din bil.

Fordele og ulemper ved vask og polering af din bil

Maskinvask og spand med sæbevand

Der er selvfølgelig altid nogle fordele og ulemper ved at vaske, polere og vokse – om du vælger at gøre det selv eller maskinvasken.

Fordele:

  • Hvis du vælger at gøre det selv, er det et prisvenligt alternativ. Sæben, bilvoksen og de andre bilprodukter vil holde til 2-3 omgange.
  • Meget let, så selv din kone vil kunne finde ud af det.
  • Du har selv indflydelse på voksen, så du kan selv vælge, hvor meget glans bilen får.
  • Voksen vil naturligt afvise vand, og er derfor med til at sikre vedligeholdelsen af din bil og forhindrer desuden, at den ruster.
  • Du giver din bil en ny ungdom, når du vælger at polere den. Skræmmer og ridser mindskes og med den rette mængde kærlighed, vil din bil stå som ny.

Ulemper:

  • Det er klart mere tidskrævende, end hvis du vælger maskinvasken.
  • Når du polerer, sliber du reelt et lag af malingen af. Det vil sige, at du ikke kan blive ved med at ty til denne løsning.
  • Når du giver din bil voks, så er det kun et meget tyndt lag, der fastgør sig til malingen. Derfor vil din bil stadig være sårbar overfor skræmmer og ridser.
  • Holdbarheden på din voks vil afhænge af kvaliteten af dit valgte produkt. Så når du beslutter dig for at vaske, polere og vokse din selv, så anbefales det, at du investerer i kvalitetsprodukter.

Bilpolering vil være en tidsrøver, men du er selv herre over resultatet, og det er et prisvenligt alternativ. Men nu kan du efter vores guide trygt polere din bil, uden nogle skrammer og ridser.

God fornøjelse.

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-bilreperation.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-bilreparation.dk