blog_image

Den bedste brugtbil for dig - Alle de vigtigste overvejelser!

Estimeret læsetid: ca 6 minutter

Hvad er den bedste brugtbil du kan købe? Det er et hyppigt stillet spørgsmål, og kan der være mange svar. Hvordan definerer du ”bedst”? Er det den bil der har det laveste værditab?, eller er det den bil der kører længst på literen?

FDM har lavet en undersøgelse, hvor de har vurderet bilernes pålidelighed, kvalitet og afskrivning. Her har de givet dem en samlet score. Vinderen af åres bedste brugtbil blev en Volkswagen Golf mk. 7.  Ud fra de forskellige vurderingskriterier bedømte de, at det er den bil, der kan dække flest behov.

Men er en VW Golf den bedste brugtbil for dig?         

Hvilken brugt bil skal du vælge?

Der er mange faktorer du skal tage i mente, når du skal købe en ny bil. Uanset om den er brugt eller ny. Skal det være en diesel eller benzinbil? Hvor stor skal bilen være? Mulighederne er mange. Det er vigtigt at overveje alle relevante aspekter inden et køb, så læs med, og bliv klogere på hvilke ting du bør overveje.

Kørselsbehov

Du skal finde ud af, hvor mange km du kører dagligt. Er det lange eller korte ture, du kører?

Det siges, at hvis dine ture er over 30 kilometer om dagen, skal du vælge en dieselbil. Hvis du modsat oftest kører korte ture, skal du vælge en benzinbil. En dieselbil vil ofte sode til, hvis du kun kører korte ture.

Derudover skal du også vurdere, hvor mange kilometer, bilen har kørt og dens alder. Disse to ting er vigtige, da jo ældre og jo højere kilometertal, jo flere fejl kan der opstå på den. Derfor husk at tage alderen og kilometertallet i mente når du skal vælge.

Derudover skal du gøre op med dig selv, om det skal være en miljørigtig bil, eller om det skal være en med en stor motor.

Pladsbehov

Hvis du har du mange børn i familien, eller har brug for at kunne transportere større ting, er det vigtigt, at du vælger den rigtige type bil. Det er aldrig sjovt at stå i en situation, hvor du mangler plads.

Derfor bør du gøre op med dig selv, om det skal være en stationcar, MPV osv.

Dette valg er også med til at bestemme dit bilens værditab.

Værditab

Værditabet på din kommende bil er meget afhængigt af, hvilken type bil og mærke du vælger. Hvis du gerne vil undgå et stort værditab, skal du vælge et mærke, som er kendt for deres drift sikkerhed Det kunne være: Skoda, Kia og Toyota.

 En anden faktor der spiller meget ind, er biltypen. Stationcar og MPV er den biltype, som holder prisen bedst, og har den laveste afskrivning. Det er vigtigt at farven er neutral såsom sort, grå og hvid, da disse er nemmest at sælge.

LÆS MERE OM VÆRDITAB

Mest driftsikre brugte bil

Hvilken bil er den mest driftsikre bil? Det er et hyppigt spurgt spørgsmål i autobranchen. Den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports, har lavet en undersøgelse, der omhandler 420.000 biler.

Ud af de 420.000 biler har de vurderet hvilke bilmodeller, der er de mest pålidelige. 

Top 5 mest pålidelige bilmærker:

 1. Lexus
 2. Mazda
 3. Toyota
 4. Porsche
 5. Genesis/Hyundai

Top-5 mest pålidelige bilmodeller

 1. Mazda MX-5
 2. Toyota Prius Plug in
 3. Toyota Prius
 4. Lexus GX
 5. Hyundai Kona

Kilde: Consumer reports 2019

Listen viser, at det typisk er japanske biler, der er mest pålidelige. Så hvis du vil have en pålidelig bil, skal den være fra Japan. Som nævnt i afsnittet tidligere, så laver disse bilmærker også Stationcars og MPV’ere, som er den type bil med den mindste afskrivning.

Hvad skal du kigge efter når du en køber brugt bil?

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du køber en brugt bil. Især hvis det er hos en privat person. En af de bedste ting du kan gøre, er at en tage forbi et værksted, der kan lave en gennemgang af bilen.

FIND ET AUTOVÆRKSTED

En gennemgang af bilen hos et værksted koster desværre penge, men det er penge godt givet ud. Hvis bilen har nogle defekter, så finder mekanikeren dem.  En anden god ting du kan gøre, er at køre en tur på 20-30 minutter i den. Så kan du også mærke hvis bilen ryster, eller kører ujævnt. 

Det er også vigtigt, at du tjekker bilens synshistorik. På bilens synsrapport kan du se, om bilens kilometer er rigtige, samt tjekke for evt. fejl som bilen tidligere har været registeret med.

Derudover skal du tjekke, om der er pant eller gæld i bilen, og sikre dig at personen du køber bilen af, husker at afmelde gælden. Du kan tjekke, om der er pant i bilen i Bilbogen på SKATs hjemmeside.

 

Før du træffer beslutningen, om at du skal købe bilen, er det vigtigt, at du har læst op på den hjemmefra. En god ide er altid at tjekke priserne på nettet, og samtidig læse hvilke fejl bilen er ”kendt” for. Derfra kan du spørge sælgeren, om personen har oplevet tilsvarende fejl på bilen.

Husk også at hvis du falder over et tilbud, der lyder for godt til at være sandt, så er det som regel ikke sandt. Der er desværre mange dårlige historier med folk, der er blevet snydt.

Reklamationsret på brugt bil

Har du reklamationsret når du køber en brugt bil? Det kommer an på, om du har købt den hos en privat sælger eller en forhandler.

Hos en privat sælger, er der desværre ikke nogen form for reklamationsret eller garanti. Når du køber en bil hos en privat person, er den købt som beset. Det er derfor vigtigt, som nævnt tidligere, at du får bilen tjekket hos et autoværksted. På den måde undgår du nemlig at blive snydt.

OBS: Hvis bilen stadigvæk har garanti fra forhandleren, følger den med til dig, hvis du vælger at købe den.

Forhandler garanti på brugt bil

Hvis du køber en brugt bil af en bilforhandler, så har du reklamationsret – selvom bilen er brugt. Det er dog vigtigt, at du skal have din bils alder, stand og pris i mente. Reklamationsretten gælder, hvis bilen er i ringere stand, end forhandleren har beskrevet. Du kan ikke bruge din reklamationsret på:

 • Buler og andre tydelige kosmetiske fejl, som du selv har overset.
 • Fejl der er beskrevet i salgsannoncen
 • Almindelige slidtage

OBS: Selv hvis forhandleren skriver købt som beset i sin annonce, er reklamationsretten stadig gældende!

Hvad er den bedste bil for dig?

Som nævnt tidligere er det ikke sikkert, at en VW Golf er den bedste brugtbil for dig. Der er mange andre faktorer, der kan have en større betydning for dig som forbruger. Uanset om det er størrelse eller pålidelighed. Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvilke krav du stiller til en bil. Det kan være at købe slet ikke er det rigtige for dig – I så fald skal du spørge - leasing eller køb?

 

user
Sille Olsen February 28, 2020 10:17 am
Mega brugbart blogpost, jeg skal selv til at købe en lille brugt bil, og da det er min første egne bil, kan det virkelig være forvirrende at finde rundt i. Og som I skriver kan man jo desværre gå hen og blive snydt, hvis ikke man er opmærksom...
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-bilreperation.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-bilreperation.dk