blog_image

Køreferie | 8 af de bedste råd til dig der skal på køreferie

Du og din familie eller venner planlægger måske en køreferie ned gennem Europa? Vær sikker på en komfortable og sikker tur ved at følge disse simple råd.

Kør selv-ferie hvad skal man huske

Gul retrobil på vej på køreferie

1. En ren bil gør det hele lettere
Den bedste start på din køreferie er at få rengjort din bil. For det første er der ikke noget bedre end en skinnende ren bil, og for det andet hvem gider at køre rundt i flere uger i en beskidt bil. Hvis du er i tvivl om, hvordan du selv vasker din bil, så bare rolig! Du kan finde en simpel tretrins guide til en perfekt bilpolering.

Du bør have med i dine overvejelser, at du og din familie eller venner rejser sammen på relativt lidt plads i en tæt pakket bil. Derfor kan små hovedpiner, som lidt skrald eller tomme flasker, hurtigt blive et stort problem, hvis der ikke bliver gjort noget ved det. Sørg derfor altid for at få fjernet alt skrald og andre småting, I ikke skal bruge på køreferien både før, under og efter. 

2. Planlæg
Der er selvfølgelig nogle, der ikke stresser over ikke at have nogen form for plan, og som bare kan køre ud i det blå uden videre.

Når det ikke er tilfældet, er det altid en god ide have en plan, over hvor du gerne vil hen.

Hver mand i bilen vil sandsynligvis have forskellige attraktioner og præferencer for, hvad de vil se og hvor de gerne vil hen. Se det som en positiv ting. Du får måske set nogle attraktioner du aldrig selv ville planlægge at se, og det samme gør sig gældende for modparterne.

Derfor bør I inden afgang hver især beslutte, hvad i selv har af ’must-sees’. Hvad I gerne vil se på vejen, vil ligesom afgøre, hvilke veje og ruter I kører.

Når ruten er blevet planlagt, samt hvilke destinationer og attraktioner I gerne vil se, bør I også planlægge mulige steder at overnatte. Det vil være mindre stressende, da du altid vil vide, at du har mulighed for at få en god nats søvn.

Derudover anbefales det, at der bliver aftalt et budget inden I tager afsted. Særligt, hvis I er en gruppe af voksne der rejser sammen. F.eks. skal I beslutte, om der laves sandwichs til køreturen eller om I stopper under vejs, og spiser på en cafe. Overnatter I udelukkende på hoteller eller campere I? Det er godt at vide på forhånd, hvilke forventninger I hver især har til brug af penge.  

3. Sikkerhed fremfor alt
Være sikker på at din bil er klargjort, og har været til service inden din bilferie. Det er helt naturligt at vægten øges, da der kommer tung bagage og flere mennesker i bilen. Det vil derfor medføre længere bremselængde og mindsket styreegenskaber for bilen.

Det er en god ide at anbringe det tungeste bagage så tæt på midten af bilen som muligt. På den måde hjælper du din bil, og dens køreegenskaber vil være mindre påvirket, ved at du pakker på en denne måde. Din bil vil derfor have lettere ved at manøvrere på vejene.

Inden afrejse skal du enten have din bil til et servicetjek eller gøre det selv så du ved, at alt er fint.
Første tjek er dine dæk. I din manual for bilen står der alt, hvad du skal vide om det korrekte dæktryk. Det optimale dæktryk ændrer sig ift. hvor tungt bilen er pakket.

Dernæst vil det give god mening at tjekke din bils bremser. Du kan tage en køretur, og være opmærksom på om dine bremser laver knirke/skrabe lyde, om bremsepedalen kan presses helt i bund og om der kommer en brændende lugt ved opbremsning. Hvis din bil viser tegn på noget af dette, kan det betyde, dine bremser skal skiftes.

Til sidst skal du tjekke om lys, lygter og olie er som de skal være.

4. Få en god nats søvn inden afgang
En god nats søvn er undervurderet, og den klart værste ting du kan gøre er, at starte din køreferie træt og udmattet.

Du bliver automatisk mere opmærksom på trafikken, ved at få den rette mængde søvn inden din ferie, og på den måde sikrer du en sikker og effektiv kørsel. Dette er klart et vigtigt råd for din køreferie, som du er nødt til at huske på under vejs.

Her vil planlæggelsen af din køreferie spille, men det har du jo allerede styr på.

Underholdning på bagsædet

Gul retrobil på vej hjem fra køreferie

5. Hold gerne børn og barnlige sjæle underholdt
Lange køreferier kræver underholdning særligt med børn på bagsædet. Det kan muligvis lede til små eller store skænderier under vejs, hvis ikke der er noget at tage sig til. Dette kan derfor også lede til at føreren bliver uopmærksom i trafikken, og i længden kan det også virke trættende. 

Derfor bør du have hele pailletten af underholdningsremedier med på turen såsom:
- Tablets til spil, podcasts osv.
- Oplader
- Bøger
- Kort
- Bilferie spil
- Opdag og kig på fede biler på den tyske motorvej, hvis I skal den vej.

Der er ikke lidt at tage sig til, det kræver blot lidt kreativitet og de rigtige underholdningsremedier.

6. Hold øje med brændstoffet
Være ikke bleg for ofte at fylde brændstof på. Du ved i princippet ikke, hvornår den næste mulighed for at tanke er. Medmindre du selvfølgelig har planlagt alt ned til mindste detalje, men det har de færreste.

Det gør sig især gældende for de mere ustruktureret køreferier. Hvis I er en flok af mere spontane og eventyrlystne typer, der på ferie sammen, bør I derfor fylde brændstof på ofte.

En god tommelfingerregel er at begynde, at se efter en tankstation når tanken er ved at være halv tom.

7. Pause er nøglen til en god køreferie
Et andet vigtigt råd er, at du bør holde pauser undervejs på ruten. Det vil hjælpe til en mere sikker køreferie, fordi pauserne vil sikre at føreren kan holde energien og koncentrationen, der vil lede til en øget opmærksomhed i trafikken.

Men dette er ikke den eneste grund til at stoppe undervejs.

Hyppige pauser vil også gøre køreferien mere spændende! Du kører fra land til land, hvilket vil sige, at du kører fra kultur til kultur, så hvorfor ikke stoppe og finde noget sjovt og spændende på vejen?

8. Den autentiske oplevelse er den mest interessante
Du har måske ofte tænkt over, hvor mange turistfælder og rejseguides der er kommet i Danmark de senere år specielt i København. Du vil selvfølgelig gerne undgå alle fælderne, når du er udenlands.

Spørg lokale beboere om de bedste attraktioner og spisesteder.

Rejseguides er fine til at give et overblik over de mest populære attraktioner, men de giver dig oftest ikke de skjulte perler. Lokale kender bedre til de områder, de bor i end forskellige rejseguides gør, så hold dig ikke tilbage.

Du er nu klædt godt på til en god ferie og har styr på, hvad du skal inden afrejse og under din køreferie.

God fornøjelse. 
 

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-bilreperation.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-bilreparation.dk