blog_image

Miljøvenlig bil - Elbiler og Hybridbiler

Denne post guider dig til en mere miljøvenlig bil. Guiden giver dig derudover svaret på om el- og hybridbiler i det hele taget er miljøvenlige.

Er elbiler miljøvenlige?

I 2015 blev der fastlagt verdensmål af FN. Disse mål for verden siger blandt andet, at du bør leve mere miljøvenligt. Dette indebærer blandt andet, at hvert enkelt individ reducerer sit miljømæssige aftryk på samfundet.

Bilmarkering, orange spørgsmålstegn og elbil plugin

Hvert år bliver der udledt tonsvis af CO2 pr. indbygger i transportsektoren. Hvorfor det også er i denne branche, der bliver udviklet mere miljøvenlige teknologier.

Derfor er der kommet nye alternativer til benzin- og dieselbiler såsom elbiler og hybridbiler. Men mere om hybridbiler senere.

Der har været stor debat om elbiler, som har rejst det helt store spørgsmål. Er en elbil en miljøvenlig bil?

Er du ejer af en elbil, så vil din bils CO2 udslip være mindre end brændstofbilers. Dog kun efter fremstillingen. Derudover bør du være opmærksom på at biler på el ikke kan køre lange distancer. Helt enkelt fordi batterierne ikke er udviklet nok til at køre langt på en opladning. Derfor kræver det at du lader op oftere, end biler på brændstof skal tanke op.

Pludselig blev bilferien gennem Europa en langhåret affære med din elbil. Taget elbilers rækkevidde i betragtning, er de bedst til almindelig hverdagsbrug.

Du skal være bevidst om, at hver opladning udleder CO2. Typisk vil du oplade hver nat, så bilen er klar til at køre morgenen efter. Men på den lange bane er en opladning og biler på el mere miljørigtig end en optankning og biler med brændstofs motor. Det er særligt på dette punkt at elbiler udskiller sig, da udstødningen på brændstof biler over årene udleder tonsvis af CO2.

Derudover kan man sammenligne CO2 aftrykket af elbiler og brændstofbilers fremstilling. Her lever elbilers teknologi ikke op til ideen om et CO2 miljøvenligt alternativ til den almindelige brændstofbil.

CO2 aftrykket ved produceringen af en helt almindelig bil på brændstof ligger på ca. 6 tons. Sammenlignet med fremstillingen af elbiler, så er aftrykket over det dobbelte. Nemlig, omkring de 13 tons.

Hvis elbiler skal lykkedes, kræver det en teknologisk udvikling. Dette betyder at fokusset skal være at gøre alle processer ved fremstillingen mere miljøvenlige.

Opsummering

  • Sektoren for transport er en stor CO2 synder, og især på dette område er der nye teknologier, der skal hjælpe på at mindske CO2 aftrykket.
  • Alt i alt udleder elbiler generelt mindre CO2 end biler på brændstof
  • Elbiler skal lades op ofte og kan ikke køre længere distancer
  • CO2 aftrykket ved fremstillingen af elbiler er over dobbelt så høj ift. almindelige biler.
     

Elbil eller hybridbil?

Grøn omstilling

Hvad er forskellen på en elbil og hybrid bil?

Jo, en hybridbil tager det bedste fra to verdener. Altså hybridbilen kører på benzin og el og til forskel fra elbilen, så skal hybridbilen aldrig lades op.

Teknologien er bygget sådan, at hybridbilen selv bestemmer hvornår bilen skal køre på benzin eller el. Det mindsker derfor forureningen ved kombinationen af disse to motorer. Du vil helt automatisk køre længere på literen og du vil skulle tanke din bil op færre gange end en normal brændstofbil.

Derudover undgår du også at skulle lade op hele tiden, som ved en ordinær elbil. Som nævnt tidligere i blogpostet, så vil hver opladning af din bil udlede CO2. Dette undgår du helt ved en hybridbil, der er med til at du får en mere miljøvenlig bil.

Selve fremstillingsprocessen er meget sammenlignelig med elbilers. Du skal tænke på, at det stadig er forholdsvise nye teknologier. Teknologierne ikke er blevet udviklet lige så meget, som ved almindelige brændstofbiler.

Hvorfor skal hybridbilen så aldrig lades op?

Grunden til at hybridbilen aldrig skal lades op, er fordi den lader batterierne op mens du er ude og køre. Teknologien i en hybridbil er designet til at omdanne energien, når du bremser til elektricitet. På den måde skal du aldrig lade din bil op, og du har nu også muligheden for at køre længere distancer, som almindelige brændstofbiler. Så blev bilferien gennem Europa lige pludselig mere spændende.

Modsat er elbilen begrænset af, at du netop ofte skal lade den op, og rækkevidden er ikke særlig lang.

Opsummering

  • Hybridbilen har to motorer, henholdsvis en el- og en benzinmotor. Og tager altså det bedste fra to verdener.
  • I modsætning til elbiler, skal hybridbilen aldrig lades op. Hvilket gør dem mere CO2 neutrale.
  • Hybridbilen kan samtidig kører de samme distancer, som almindelige biler på brændstof.
  • Stadig en CO2 tung fremstillingsproces.

Hvordan får du en mere miljøvenlig bil?

Med FN’s verdensmål i tankerne, om at du skal leve mere miljøvenlig og bæredygtigt. Så vil det give mening at blive klogere på, hvordan du får en mere miljøvenlig bil.

Ved at følge denne, vil du kunne få det maksimale ud af brændstoffet, elektriciteten eller begge dele. Altså du vil kører længere på literen og samtidig spare penge.

Tag det roligt, når du er på landevejen med din elbil. Det gør en kæmpe forskel, hvor aggressivt du bruger speederen. Når du nærmer dig et rødt lys, vil det bedste du kan gøre være at slippe speederen og glide langsomt mod det. Helt indtil du evt. skal stoppe helt op.

Når det så bliver grønt og du skal til at starte igen, så er det en go ide at starte langsomt. Efterfølgende bør du gradvist øge farten til den ønskede hastighed.

Når du vælger en rolig kørsel, kan du optimere din kørselseffektivitet med op til 30% og du skal derfor oplade færre gange.

Hybridbiler

Et særligt dashboard i hybridbiler gør sig gældende, og viser dig din bils brændstofs effektivitet. Dette gør at i langt de fleste tilfælde, bliver du mere bevidst om din kørsel. Du vil i højere grad fokuserer på at få maksimalt udbytte af dit brændstof og el.

Derudover vil det være en fordel for din hybridbil og dig, at du bliver opmærksom på hvordan du bruger dine bremser. Som sagt, genoplader dine batterier når du bremser. Derfor bør du fokusere på at bremse langsomt og over en længere distance. Dette giver de mest optimale forhold for din hybridbil.

Du er nu blevet klogere på at køre mere effektivt, med elbiler og hybridbiler. Og hvordan du desuden får en mere miljøvenlig bil. Hvis du blot følger disse simple råd, vil din bil være dig taknemlig.

Er du på udkig efter at køre mere effektivt med en almindelig bil på brændstof? Så kan du læse mere i ’Hvor langt på literen’ du kan køre, hvor du vil få 10 nemme råd til at skåne miljøet.

Læs mere her:
Hvor langt på literen - 10 nemme råd til at skåne miljøet

 

 

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-bilreperation.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-bilreparation.dk