blog_image

Privatleasing af bil - 7 vigtige forhold du skal kende!

Estimeret læsetid: ca. 5 minutter

At vælge privatleasing af bil er populært som aldrig før, hvor et stigende antal danskere vælger at tegne en leasing kontrakt, i stedet for at købe en bil. Ved at lease, køber du ret beset en bil på abonnement, nøjagtigt som du kender det med internet eller mobilabonnementet.

Du betaler en fast månedlig ydelse, hvorefter du har din bil til rådighed nøjagtigt som hvis du selv ejede den. Der er dog en række forhold og faldgruber du skal være opmærksom på, hvis du vælger at "købe" en leaset bil.   

 

Overvejer du privatleasing af bil med forsikring?

Nøjagtigt som ved en bil, som du selv har , skal du sikre dig at leasingbilen forsikres korrekt og tilstrækkeligt. Som loven foreskriver skal du have en ansvarsforsikring på bilen. Derudover skal du ved leasing, også have en kaskoforsikring. Dette er, ved køb af en bil, ikke lovpligtigt. 

Årsagen til dette skal findes i, at leasingselskaberne vil være sikre på at få erstatning for bilen, hvis du skulle være impliceret i en ulykke. 

Husk derfor at læse din leasingkontrakt grundigt igennem inden du skriver under, så du er tilstrækkeligt forsikret, når du færdes på vejene.

 

>Er en service og reparationsaftale en god idé?

Selvom bilen som udgangspunkt kun er til låns, skal du naturligvis pleje og passe den som var det din egen. Oftest er der service og reparationsaftale inkluderet når du leaser, og det anbefales at overholde de serviceintervaller, din leasingparter stiller. Det er dit eget ansvar at aftalen med leasingselskabet overholdes, og at bilen er i god stand når den afleveres efter leasingkontraktens ophør. 

En god huskeregel er at bilen bør serviceres én gang om året

 

>Leasingtyper - hvilken passer dig? 

Den høje registreringsafgift, har gjort leasede biler meget populære, på grund af bilernes pris og den lave økonomiske binding i bilen. Når du skal lease bil, er der flere forskellige leasingtyper du kan vælge i mellem. De fleste vælger dog enten operationel leasing eller finansiel leasing. Dit valg af leasingtype, afhænger ofte din økonomi, samt hvor omfattende en dækning i forhold til service du ønsker. 

 

>Hvad er operationel leasing af bil?

Operationel leasing sparer dig for al bøvlet og er typisk denne form der vælges ved privatleasing af bil. Her "spares" alle udgifter til service, dækskifte m.m, hvilket er en del af leasingkontrakten.

Derfor skal du ikke have penge op af lommen, hver gang bilen skal til serviceeftersyn, have skiftet dæk eller skal udskiftet reservedele. På den måde er du sikret 100% gennemskuelighed i forhold til dit budget, og du vil ikke få uforudsete udgifter forbundet med din bil. 

 

>Hvad er finansiel leasing?

Finansiel leasing fungerer på samme måde som et lån i banken. Du optager et "lån" i leasingselskabet, hvor du finansierer bilen gennem en månedlig ydelse.

Den helt store forskel på finansiel leasing og operationel leasing ligger i at du ved finansiel leasing, selv står for udgifter til eksempelvis dækskifte eller serviceeftersyn. Det er ofte billigere af vælge finansiel leasing, men dit budget er også mere uoverskueligt, da der løbende vil komme udgifter til bilen. 

 

>Læser du din leasingkontrakt igennem?

Det er meget vigtigt at du læser din leasingkontrakt grundigt igennem inden du underskriver. Markedet for privatleasing af bil er ikke reguleret. Dette betyder at kontrakterne og omfanget af din dækning, kan variere meget fra leasingselskab til leasingselskab. 

Der er to store udgiftsposter ved privatleasing af bil. Først og fremmest skal du betale en engangsydelse, når du underskriver kontrakten. Derudover skal du naturligvis også betale en fast månedlig ydelse for leasing af bilen. 

Vær altid opmærksom på leasingperiodens længde samt din bindingsperiode, så du ved hvornår du eventuelt kan opsige og slippe ud af leasingkontrakten. Hos de fleste leasingselskaber kan du opsige aftalen efter 12 måneder. Ønsker du at komme ud af aftalen inden da, kræver mange selskaber ofte et stort gebyr. 

 

>Leasing af bil med fri kilometer eller ej?

Er du bilejer, har dette måske ikke den store betydning, men hvis du har leaset bil, eller pønser på det, er det meget vigtigt at have styr på dine kilometer.

Når du underskriver en leasingkontrakt, opgiver du nemlig et bestemt antal kilometer du månedligt og årligt må køre i bilen. Dette er vigtigt at overholde, hvis ikke du vil have ekstra udgifter. Jo flere kilometer du inkluderer i leasingkontrakten, desto højere bliver din månedlige ydelse også, da dette har stor betydning for bilens restværdi. 

Du kan ofte tilkøbe flere kilometer, end hvad aftalen oprindeligt inkluderer, hvis du pludselig skulle få behov for at køre flere kilometer om måneden. 

 

>Er en leaset bil er kun til låns?

Når du leaser en bil er det dit eget ansvar at den returneres i ordentlig stand. Almindelig slitage på bilen er naturligvis ikke til at undgå, men får du skader på bilen, skal disse udbedres inden du afleverer bilen. 

Begrebet "almindelig slitage" forstås dog ofte forskelligt fra selskab til selskab, hvorfor det igen er vigtigt at du sætter dig grundigt ind i den leasingkontrakt du underskriver.  

Får du skader på bilen der kræver reparation af din leasingbil, er det vigtigt at du bruger et autoriseret værksted der er godkendt af leasingselskabet og forsikringen. Skaderne vil nemlig kun blive dækket, hvis du får skaden udbedret på et autoriseret værksted. 

 

>Kender du alle fordele og ulemper ved leasing?

Som ved de fleste andre ting er der både fordele og ulemper ved leasing. Det er altid subjektivt hvordan en fordel eller en ulempe tolkes. Der vil altid være en række faktorer der spiller ind, i forhold til om det bedste for dig er at lease eller købe bilen. Du får her de vigtigste fordele og ulemper ved leasing af bil. 

Fordele ved leasing

  • Du har lavere økonomisk binding i bilen. 
  • Du kan i de fleste tilfælde udskifte din bil oftere. 
  • Du har ingen udgifter til service eller reparation, hvis du vælger operationel leasing. 
  • Du kommer ikke til at optage lån i banken. 
  • Du kender dine udgifter til bilen ud i fremtiden, hvis du vælger operationel leasing. 

Ulemper ved leasing

  • Du ejer ikke selv bilen, men "låner" den af et leasingselskab. 
  • Ved finansiel leasing hæfter du selv for restværdien er bilen, når aftalen er udløbet.
  • Du skal kende dit kørselsbehov ud i fremtiden. 
  • Leasingkontrakter på længere end 3 år, er ofte dyrere end at købe bilen. 

 

Privatleasing af bil er altså både en god og en dårlig løsning, og afhænger fuldstændig af den enkelte. Uanset hvordan det vendes og drejes, er privatleasing af bil blevet populært blandt den danske befolkning, og det er ikke en trend der ser ud til at forsvinde lige foreløbigt.

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-bilreperation.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-bilreperation.dk